Odbačeno 13 prijava protiv Milorada Pupovca

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo odbacilo je danas 13 prijava protiv lidera SDSS-a Milorada Pupovca koji se zbog svojih izjava nakon letošnjih napada na pripadnike srpske manjine našao na meti optužbi da je podsticao na mržnju i povredio ugled države.
Prijave su podnela dva udruženja i 11 pojedinaca, jer je, navodno, od 21. do 25. avgusta 2019. u svojim javnim istupima, intervjuima, konferencijama za novinare i izjavama, počinio krivična dela iznoseći svoje komentare u odnosu na napade na pripadnike srpske manjine u Uzdolju i Ðevrskama 21. avgusta.
 
Kako je tužilaštvo pojasnilo, krivične prijave su odbačene jer je nakon provera navoda iz prijava ocenjeno da nema elemenata krivičnih dela podsticanja na nasilje i mržnju, kao ni krivičnog dela povrede ugleda Republike Hrvatske niti kakvog drugog krivičnog dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet