Uprkos zatvorskim kaznama, masovno se krade sa ruskog kosmodroma

Desetine krivičnih slučajeva i kazne zatvora nisu uspele da spreče krađe na gradilištu kosmodroma Vostočni, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Ruski lider je govorio o potrebi da se osigura strogo, namensko i transparentno trošenje državnog novca u sferi odbrane i napomenuo je da je često postavljao slične zahteve u drugim oblastima, uključujući izgradnju prvog civilnog svemirskog aerodroma na dalekom istoku Rusije.
 
"Sto puta je navedeno - morate raditi transparentno, jer se izdvajaju velika sredstva. Ovo je projekat nacionalnog obima, a uprkos tome pokradene su stotine miliona rubalja. Nekoliko desetina kriminalnih slučajeva je otvoreno, sudovi su već doneli presude, a neki izdržavaju zatvorske kazne. Međutim, tamo stvari nisu sređene onako kako je trebalo", rekao je Putin.
 
Kosmodrom Vostočni u regiji Amur je prvi nacionalni civilni svemirski centar, a 2012. godine su započeti veliki građevinski radovi na izgradnji infrastrukture i tehničkih objekata.
 
Izgradnju su pratili brojni problemi, a prema zvaničnim podacima tužilaštva, za poslednje četiri godine otkriveno je 17.000 različitih prekršaja, otvoreno je 140 krivičnih slučajeva, dok je ukupna šteta procenjena na 10 milijardi rubalja (150 miliona dolara).
  • Joca

    12.11.2019 08:13
    Odgovornost
    Drzavu brine kako je neko ukrao sitnicu da prezivi a ne brine je kako je neko stvorio milijarde za nepunu deceniju. E pa gospodo tu nesto nije uredu, kradje ce biti dokle god potcenjujete i unizavate obicnog coveka, jer je i njemu mesto pod ovim suncem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.