Inspektori u BIH uhapšeni zbog odavanje podataka iz istrage

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je danas u saradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) izvelo akciju kodnog naziva "Pero" u kojoj je uhapšeno 20 osoba, navedeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK.
Inspektori u BIH uhapšeni zbog odavanje podataka iz istrage
Foto: Pixabay
Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da su uhapšena dvojica inspektora SIPA, koji su odavali podatke iz istrage o izdavanju falsifikovanih diploma osobama koje su obuhvaćene istragom.
 
Danas je pretresno više zgrada u Sarajevu, Bihaću, Cazinu, Visokom, Zenici, Tuzli i Istočnom Sarajevu u vezi sa izdavanjem više hiljada ilegalnih diploma. Osumnjičeni se dovode u vezu sa izdavanjem sertifikata i diploma za osnovnu školu, srednju školu i fakultete.
 
U poslednjih pet meseci istražioci SIPA su dokumentovali nekoliko stotina nelegalno izdatih diploma. Istraga je obuhvatila 58 fizičkih i pravnih lica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.