Sinu poslanika HDZ-a 11 meseci zatvora uslovno zbog fotografije odrubljene glave

Opštinski sud u Virovitici doneo je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Đakića.
Đakić je početkom januara ove godine na svom Fejsbuk profilu objavio šokantnu fotografiju osobe sa ustaškim oznakama, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".
 
Đakić je osuđen za dva krivična dela, prvo protiv lične slobode, kao i za krivično delo protiv javnog reda, javnim podsticanjem na nasilje i mržnju.
 
Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 meseci uslovno, ukoliko u roku od tri godine ne ponovi isto delo, a mora i SOS Dečjem selu Hrvatska da uplati 20.000 kuna (oko 315.000 dinara), rekli iz suda za N1.
 
Presuda je pravosnažna.
 
Đakić se teretio da je na svom profilu na Fejsbuku objavio fotografiju i tekst u nameri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti. 
  • Aja

    14.11.2019 08:46
    sta ce jadan
    lici na lika koji bi prvi pobegao mami pod suknju hahahahahhah
  • Небојша Ђурић

    14.11.2019 07:39
    ...
    Мељов.. Погледајте на шта личи.. Мора и он некако да се истакне. Морални пигмеји

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.