Arhitekta i general se svađaju oko budućeg izgleda vrha Notr Dama

Francuski general zadužen za nadgledanje radova na rekonstrukciji Notr Dama poručio je glavnom arhitekti da mu je "bolje da zatvori usta".
General Žan Luj Žorželan i arhitekta Filip Vilno se ne slažu oko toga da li novi vrh tornja na katedrali treba da bude modernog ili srednjevekovnog izgleda, prenosi BBC.
 
Katedrala Notr Dam u Parizu je izgorela u aprilu i tada je ostala bez vrha tornja, krova i mnogih artefakata koji su se u njoj nalazili. Predsednik Emanuel Makron je postavio rok od pet godina za obnovu.
 
Mnogi eksperti upozoravaju da je taj cilj veoma ambiciozan, dok je arhitekta ranije rekao da je jedini način za obnovu tornja ako izgled bude replika onog koji je izgoreo u požaru. Međutim, i general i predsednik smatraju da bi vrh tornja trebalo da ima savremen izgled.
  • ...

    17.11.2019 08:20
    "i general i predsednik smatraju da bi vrh tornja trebalo da ima savremen izgled."

    Sa fontanom na vrhu, ako moze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet