VIDEO: Sidnej prekriven dimom zbog brojnih okolnih požara

Gust dim od poljskih požara ponovo je prekrio Sidnej i okolinu, a lekari upozoravaju stanovnike najvećeg australijskog grada čije je zdravlje slabo, da ne izlaze napolje.
Obrisi Sidneja su od jutros jedva vidljivi od dima, a kvalitet vazduha je u nekim delovima tog grada opao na nivo opasnog.
 
Većina primorskih područja Novog Južnog Velsa je pod vrlo velikom opasnošću od požara, a 48 ih već gori širom te savezne australijske države.
 
Požari su uništili 577 kuća u Novom Južnom Velsu tokom sezone požara koja tek dostiže vrhunac jer na južnoj hemisferi sada počinje leto, ali je ove godine počela rano jer je zima u Australiji bila topla i suva.
 
  • Mile

    19.11.2019 16:45
    I oni pale strnjiku .... xD

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet