Zgrada u kojoj je Hitler rođen postaje sedište policije

Zgrada u austrijskom gradiću Braunauu, u kojoj je živeo Adolf Hitler, u budućnosti će biti regionalno sedište policije kako bi se sprečio neonacistički turizam na istorijskom području, odlučilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.
"Buduća policijska upotreba zgrade biće nepogrešiv signal kako ova zgrada nikada neće služiti za komemoraciju nacizma", naveo je u utorak austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešhorn. 
 
Ekstremisti pristižu u Braunau kako bi se fotografisali ispred zgrade, navode lokalni stanovnici.
 
Adolf Hitler proveo je prvih pet meseci svog života u stanu u trospratnici u centru Braunaua, gradića nedaleko od granice s Nemačkom. 
 
Država je oduzela zgradu privatnom vlasniku 2017. čime je podstakla dugotrajni spor radi kompenzacije. Nakon isplate 812 hiljada evra bivšem vlasniku, ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je da objavi nadmetanje za redizajn zgrade.
  • anti

    20.11.2019 10:36
    to je vest
    Bravo Austrija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.