Biznismen uhapšen u okviru istrage o ubistvu novinarke na Malti

Jedan uticajni malteški poslovni čovek uhapšen je jutros u okviru istrage ubistva istraživačke novinarke i blogerke Dafne Karuane Galicije 2017. godine.
Biznismen uhapšen u okviru istrage o ubistvu novinarke na Malti
Foto: Pixabay
Uhapšeni Jorgen Feneš je hotelijer i direktor i suvlasnik "Elektrogasa", energetske kompanije Malte kojoj je 2013. država dodelila izgradnju elektrane na gas vrednosti više miliona evra.
 
Osam meseci pre svoje pogibije od eksplozije bombe podmetnute u njen automobil, novinarka je pisala o jednoj kompaniji koja podmićuje malteške političare, a novinarskom istragom posle njene smrti je utvđeno da je ta kompanija Fenešova.
 
Ratna mornarica je jutros severno od Malte presrela jahtu na kojoj je bio Feneš i prinudila je da se vrati u luku. Dan pre hapšenja Feneša, malteški premijer Džozef Muskat je najavio mogućnost pomilovanja jednog osumnjičenog da je posrednik u ubistvu novinarke, u zamenu za njegovo svedočenje pred sudom.
 
Taj čovek čiji identitet nije otkriven, tvrdi da zna ko stoji iza tog ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet