VIDEO: Avion pao na kuće u Kongu, najmanje 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba poginulo je danas u padu aviona na stambeno naselje u Demokratskoj Republici Kongo, a među stradalima su članovi posade, putnici i meštani grada Gome, saopštile su lokalne vlasti.
Avion "Dornijer 228-200" sa 19 sedišta, u vlasništvu privatne kompanije "Busy bee", srušio se na kuće u Gomi, u naselju Mapendo, nedugo posle poletanja ka gradu Beni, udaljenom 350 kilometara, navodi BBC.
 
Među žrtvama je i devet članova iste porodice koji su bili u jednoj od kuća na koje se srušio avion.
 
Uzrok nesreće za sada nije poznat.
 
Jedan od svedoka rekao je da je video kako se avion tri puta okrenuo u vazduhu, dok je iz njega kuljao dim.
 
Avionske nesreće su česte u Kongu zbog lošeg održavanja letelica i niskih bezbednosnih standarda. Zbog bezbednosnih razloga, nijedna kongoanska aviokompanija, uključujući "Busy bee", ne sme da uđe u vazdušni prostor Evropske unije.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet