FOTO, VIDEO: Najmanje 20 mrtvih i više od 600 povređenih u jakom zemljotresu u Albaniji

Broj poginulih u najsnažnijem zemljotresu koji je u poslednjih nekoliko decenija pogodio Albaniju porastao je na 20, dok je 600 povređenih.
Prethodno je Ministarstvo spoljnjih poslova Albanije navelo da je osmoro poginulo. Navedeno je da je jedan muškarac poginuo usled rušenja zgrade u kojoj je nekad bio hotel na zapadu Drača. Lokalni mediji pišu da se vila u Draču srušila i da se veruje da je u njoj bilo osam ljudi, čija sudbina još nije poznata.
 
 
 
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je nemačka kancelarka Angela Merkel ponudila pomoć, kao i njegove kolege iz Severne Makedonije i Bugarske. Crna Gora je poslala tim za potragu i spasavanje, a iz Rumunije su poslata dva vojna aviona sa specijalizovanim timovima za brzi odgovor. Pomoć je ponudila i Srbija.
 
 
Epicentar zemljotresa je kod mesta Šijak, u opštini Drač. Posle inicijalnog potresa su usledila još dva zemljotresa, snage 5,3 i 5,1 stepeni Rihterove skale, a registrovano je još desetak podrhtavanja tla.
 
 
Ovo je najjači zemljotres u Albaniji u poslednjih 30 godina.
 
 
Pre dva meseca, ovu zemlju je pogodio zemljotres jačine 5,6 stepeni, kada je oštećeno oko 500 kuća.
 
 
Zemljotres se osetio i u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Italiji.
 
  • Baba

    26.11.2019 20:27
    @deda
    Kreni, ionako vise nisi ni za....
  • jovica

    26.11.2019 11:51
    Grozno . Ipak je priroda jos uvek najjaca .
  • Misy

    26.11.2019 09:28
    Strasno :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.