Snažan zemljotres i u BiH, osetio se i u Novom Sadu

Nakon niza zemljotresa sa epicentrom u Albaniji, danas u 10:20 časova jako i dugotrajno podrhtavanje tla osetilo se i u Bosni i Hercegovini, a pojedini građani javljaju da se potres osetio i u Novom Sadu.
Snažan zemljotres i u BiH, osetio se i u Novom Sadu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres je bio jačine 5,2 jedinice po Rihteru.
 
Jako podrhtavanje tla osetilo se u Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u BiH, javlja Avaz.ba, dodajući da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara, 11 kilometara od Nevesinja i 77 kilometara. Zemljotres je zatresao zgrade, a njihanje je trajalo prilično dugo, zbog čega su u mnogim gradovima stanovnici istrčali na ulice, javljaju mediji u BiH.
 
Nema povređenih u opštini Nevesinje nakon zemljotresa jačine 5,4 stepena po Rihteru koji se dogodio u 10 sati i 20 minuta i čiji je epicentar bio 11 kilometara od tog grada.Nastava u svim školama je prekinuta, a utvrđena je materijalna šteta u nekoliko objekata, pre svega škola u samom središtu grada, potvrdio je za Radio slobodna Evropa (RSE) načelnik Nevesinja Milenko Avdalović. U opštini Nevesinje čekaju podatke o mogućoj šteti na selima, ali i u ostatku opštine.
 
Tresli se i Srbija, Hrvatska...
 
Podrhtavanje se osetilo i u Novom Sadu Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije, o čemu su na društvenim mrežama pisali i brojni građani.
 
Hrvatski portal Index.hr objavio je da se podrhtavanje tla osetilo i u Dubrovniku i Splitu. Drugi čitaoci hrvatskog portala koji su se javili redakciji naveli su da je se "nameštaj tresao 10 sekundi na Pelješcu" i da su u Metkoviću svi izleteli na ulicu.
 
Jače podrhtavanje tla osetilo se i u Herceg Novom danas oko 10:20h.
  • papak

    26.11.2019 20:28
    tres
    osetila su se oba kod nas u zgradi. i to ljuljanje je trajalo neko vreme, nije bilo prijatno.
  • NS

    26.11.2019 17:12
    Zemljotres
    Na 4. spratu na Univerzitetu se osetilo podrhtavanje danas prepodne.
  • dragan perković

    26.11.2019 15:49
    Ah
    Ništa osetio nisam na 5 spratu na novom naselju.Inače sezmolozi su najavili velike zemljotrese duž Grčke,Albanije,Turske jer se afrička tektonska ploča sudara i ide ispod evropske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.