Prodaje se još jedna zlatna medalja Džesija Ovensa iz Berlina

Jedna od medalja legendarnog američkog atletičara Džesija Ovensa, pobednika u četiri discipline na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine, biće na aukcijskoj prodaji u Nju Džersiju u decembru.
Prodaje se još jedna zlatna medalja Džesija Ovensa iz Berlina
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedan od najslavnijih sportista svih vremena Džejms Klivlend "Džesi" Ovens, tri godine pre početka Drugog svetskog rata, osvojio je četiri zlatne medalje u trkama na 100 i 200 metara, štafeti 4x100 i u skoku udalj, i postao prva zvezda igara u nacističkoj Nemačkoj.
 
Taj podvig ostao je nenadmašen tokom 48 godina, sve do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984, gde njegov podvig ponavlja Karl Luis. 
 
Iz aukcijske kuće nisu saopštili koja od medalja će biti ponuđena na prodaju pošto na njima ne postoji gravura dicipline u kojoj je osvojena. Očekuje se da će trofej biti prodat za najmanje oko dva miliona dolara. Jedna od medalja slavnog atletičara predhodno je prodata 2013. godine za 1,4 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.