Poginuo poznati američki alpinista

Svetski poznati američki alpinista Bred Gobrajt poginuo je na treningu pri spuštanju s litice u parku Portero Čiko na severu Meksika.
Poginuo poznati američki alpinista
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi, Bred Gobrajt (31) poginuo je u sredu pošto je na treningu pao sa oko 300 metara visine.
 
Njegov kolega Ajdan Džejkobson (26), preživeo je pošto je pao sa manje visine i vegetacija mu je ublažila pad, prenosi BBC.
 
Mada je Gobrajt bio poznat po penjanju bez ikakvih mera bezbednosti, to nije bio slučaj kada se dogodila nesreća.
 
Kako se navodi, dvojica alpinista su uvežbavala tehniku penjanja uz pomoć užadi dužine 80 metara, kada se alpinisti se spuštaju, svaki s druge strane, kao protivteža jedan drugome.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.