Biznismen optužen za saučesništvo u ubistvu novinarke sa Malte

Malteški biznismen Jorgen Feneč optužen je da je bio saučesnik u ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije 2017. godine.
Na saslušanju u sudu u Valeti, kojem su prisustvovali i članovi porodice ubijene novinarke, izjasnio se da nije kriv.
 
Jorgen Feneč je uticajna i poznata osoba na Malti. Bio je na čelu dve kompanije u ovoj zemlji, a nedavno je podneo ostavku na obe funkcije. Uhapšen je prošle nedelje kada je policija presrela njegovu jahtu.
 
Prošle godine je otkriveno da je Feneč vlasnik kompanije "17 Black", koja je registrovana u Dubaiju, a bila je jedna od kompanija koja se našla u aferi "Panamski papiri". Dafne Karuana Galicija je osam meseci pre ubistva pisala o ovoj kompaniji.
 
Malteška istraživačka novinarka je ubijena u oktobru 2017. nedaleko od svoje kuće, kada je aktivirana bomba postavljena ispod njenog automobila.
 
Bila je poznata po svojim blogovima, koji su bili "trn u oku" i vladi i uticajnim figurama iz podzemlja u najmanjoj državi članici EU, a privlačili su više čitalaca nego svi drugi listovi na Malti.
 
Istraga ubistva Karuane Galicije je srušila i vladu Malte. Premijer Džozef Muskat je podneo ostavku zbog pravne i političke krize koja je nastala nakon ubistva novinarke. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.