VIDEO: Zbog snežne oluje u SAD otkazano 800, a odloženo više od 7.000 letova

Milioni ljudi na severoistoku SAD, uključujući i one koji su pokušali da se vrate kući nakon produženog prazničnog vikenda i Dana zahvalnosti, suočili su se sa prvom značajnom olujom ove sezone, zbog koje je širom države otkazano na stotine letova, a veliki broj puteva zatvoren.
Oluja, koja je počela na zapadnoj obali nekoliko dana uoči Dana zahvalnosti, potrajaće do utorka, kažu meteorolozi.
 
Prema portalu FlightAware, tokom nedelje je otkazano 800 letova u SAD, dok je više od 7.100 letova odloženo ili je kasnilo, što je zakomplikovalo i povratak kući putnicima koji su, tradicionalno, putovali tokom Dana zahvalnosti.
 
Više stotina letova otkazano je u Čikagu, San Francisku, Njuarku i Bostonu.
 
 
Letovi su kasnili i do četiri i po sata na međunarodnom aerodromu u San Francisku, dok je avion avioprevoznika Delta skliznuo sa piste nakon sletanja u Bafalu, u saveznoj državi Njujork.
 
Letovi sa aerodroma u Bostonu, Nju Džerziju, Filadelfiji i Njujorku kasnili su i po nekoliko sati zbog lošeg vremena.
 
 
U Njujorku je u nedelju padala ledena kiša, zbog koje avioni nisu mogli da polete na vreme sa aerodroma JFK i La Gvardia.
 
Međutim, tokom dana se situacija stabilizovala, pa je uveče samo njujorški aerodrom La Gvardia prijavio kašnjenja letova zbog lošeg vremena.
 
Sneg i kiša otežali su i drumski saobraćaj širom SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.