Grad u Norveškoj planira zabranu korišćenja mobilnih telefona u školama

Norveški grad Stavanger planira da uvede zabranu korišćenja mobilnih telefona u školama u tom gradu.
Grad u Norveškoj planira zabranu korišćenja mobilnih telefona u školama
Foto: Pixabay
Opštinske vlasti Stavangera osim zabrane mobilnih telefona u školama planiraju da mlađim učenicima onemoguće individualni pristup računarima. Većina gradskih odbornika je poručila da podržava ovu ideju, napominjući da je na ovaj način potrebno deci omogućiti "detoks" od virtuelnog sveta.
 
Planirano je da učenici od prvog do četvrtog razreda više nemaju pristup ličnim računarima, a umesto toga biće postavljeni zajednički računari u učionicama koji će se moći koristiti uz dozvolu učitelja. Cilj je da pomenute mere budu uvedene za učenike svih razreda, od prvog do desetog.
 
Mimir Kristjanson, gradski odbornik, kazao je novinarima da je vrlo zabrinut zbog preterane upotrebe mobilnih telefona i kompjutera među decom i mladim ljudima.
 
"Sigurno je da bi bilo vrlo korisno i zdravo za decu da manje vremena provode u virtuelnom svetu", rekao je Kristjanson.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.