Preminuo Kerol Spini, tvorac likova serije "Ulica Sezam"

Kerol Spini, jedan od najpoznatijih lutkara u SAD-u koji je svetsku slavu stekao tako što je kreirao likove Big Birda i Oscara Groucha u dečjoj TV emisiji "Ulica Sezam", umro je u 85. godini.
Preminuo je u porodičnoj kući u Konektikatu, a duže vreme se borio s distonijom, ozbiljnim oboljenjem mišića.
 
On se penzionisao prošle godine, a izgled junaka "Ulice Sezam" sam je osmislio, uključujući i posuđivanje glasa, od početka njenog emitovanja 1969. godine.
 
"Kerol je bio umetnički genije čiji je romantičarski pogled na svet pomogao u oblikovanju i definisanju 'Ulice Sezam' od njenih najranijih dana 1969. godine sve do danas", navedeno je u saopštenju za medije.
 
 
Neposredno pre smrti on je govorio o važnosti navedene serije za njegov život.
 
"Pre nego što sam došao na ideju da radim na nečemu što će se kasnije nazvati 'Ulica Sezam', nisam osećao da radim ono što volim. Ipak, lik Big Birda mi je pomogao da pronađem svoju svrhu postojanja", rekao je tada.
  • +384

    10.12.2019 08:52
    Legenda. Ulica Sezam obelezila je moje detinjstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet