Hrvatska i BiH bojkotuje dodelu Nobelove nagrade zbog Handkea

Hrvatska i Bosna i Hercegovina bojkotovaće sutrašnju dodelu Nobelovu nagradu, s obzirom na to da je ovogodišnji laureat austrijski pisac Peter Handke.
Hrvatska i BiH bojkotuje dodelu Nobelove nagrade zbog Handkea
Foto: Pixabay
"Ovim putem vas informišemo da Predsedništvo BiH nije zauzelo stav kojim se bilo ko ovlašćuje da prisustvuje dodeli Nobelove nagrade u ime Bosne i Hercegovine, a u tome smislu niti u ime Ambasade BiH u Kraljevini Švedskoj. Napominjemo, da bi svaki vid samovoljnog postupanja mimo Ustavom utvrđenih stavova Predsedništva Bosne i Hercegovine predstavljao kršenje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine", stoji u dopisu upućenom Ambasadi BiH u Švedskoj.
 
Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske saopštilo je da će ova zemlja bojkotovati dodelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu koji je, kako je navedeno, "osoba politički angažovana u davanju podrške velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića".
 
Osim Hrvatske i BiH, Kosovo, Albanija i Turska takođe neće prisustvovati ceremoniji dodele, zbog Handkea.
  • tacka na tocku

    10.12.2019 18:59
    Da li je Handke rastuzio muslimansko-hrvatske esesovce i vojvodjanere ?
  • Мила

    10.12.2019 13:33
    Друштво
    Мислим да ће Хандке и Шведска да пукну од муке, јер, друштва која бојкотују доделу награда је толико "допринело" Планети. :-)
  • NS

    10.12.2019 12:34
    Odgovor
    Ne bih rekao da si normalan. Sta radis onda u ovoj zemlji. A za komsije me bas briga. Nista svoje ni nemaju vec onokako narod kaze " Kite se tudjim perjem".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet