Američke demokrate objavile optužnicu protiv Trampa

Američke demokrate danas su objavile optužnicu protiv predsednika SAD Donalda Trampa, a to je dokument od devet strana koji će biti podnet Predstavničkom domu Kongresa na glasanje.
Nacrt rezolucije koji očekuje potvrdu Predstavničkog doma u kojem demokrate imaju većinu, odnosi se na dva tačke - zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa.
 
"Ponašanje predsednika pokazalo je da će i dalje ostati pretnja Ustavu ukoliko mu se dozvoli da ostane na vlasti", navodi se u tekstu.
 
Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, zatražila je 5. decembra pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".
 
"Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist", rekla je tada Nensi Pelosi.
 
U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o "neprimerenom ponašanju" američkog republikanskog predsednika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet