Novi Zeland naručio više od 100 m2 kože za preživele nakon erupcije vulkana

Novi Zeland je naručio oko 110 metara kvadratnih kože za lečenje pacijenata povređenih u erupciji vulkana koja se dogodila u ponedeljak na Belom ostrvu.
U vreme erupcije na ostrvu se nalazilo 47 ljudi. Za 16 njih je potvrđeno da su poginuli, a 23 osoba se nalazi u bolnici u kritičnom stanju, piše CNN.
 
Nastavlja se potraga za nestalima, ali vlasti pretpostavljaju da nisu preživeli.
 
Mnoge preživele žrtve su nakon erupcije imale jake opekotine pa je lekarima hitno potrebna koža. U utorak su novozelandski medicinski radnici saopštili da pojedini pacijenti imaju opekotine na najmanje 30 odsto tela, dok nekima opekotine pokrivaju čak 95 odsto tela.
 
"Trenutno imamo neke zalihe kože, ali nam je hitno potrebna veća količina za privremena i trajna lečenja. Predviđamo da će nam za pacijente dodatno trebati oko 110 m2 kože", rekao je dr Piter Votson, predstavnik Okružnih zdravstvenih odbora.
 
Na ljudskom telu se u proseku nalazi oko jedan do dva metra kvadratna kože.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.