VIDEO: Uprkos opasnosti, vojska Novog Zelanda izvukla tela šest žrtava erupcije vulkana

Članovi tima vojske Novog Zelanda opremljeni zaštitnim maskama i odelima izvukli su šest tela sa vulkanskog ostrva gde se ranije ove nedelje dogodila erupcija, dok lekari i dalje pokušavaju da spasu teško povređene koji su zadobili opekotine.
Osam pripadnika vojnog tima krenuli su u akciju pre zore i proveli četiri sata na Belom ostrvu. Stručnjaci smatraju da bi ponovo mogla da se dogodi erupcija.
 
Šest od osam tela izvučeno je sa ostrva i prebačeno na mornarički patrolni brod kojim će biti transportovana na kopno, gde će biti izvršena identifikacija.
 
 
"Danas smo radili samo na tome da ih vratimo njihovim voljenima. Znamo da ovo neće umanjiti osećaj gubitka ili patnje i mislim da je to nemoguće, ali smo osećali ogromnu dužnost kao Novozelanđani da vratimo kući njihove voljene", izjavila je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern.
 
Vojnici nisu mogli da pronađu preostala dva tela, pošto im je nezgrapna zaštitna oprema usporavala akciju. Policija je saopštila da su ronilačke ekipe poslate u vode oko ostrva, ali da nisu pronašle ništa. Ponovo će pokušati sutra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet