Zaplenjeno sedam miliona božićnih ukrasa i igračaka

Italijanska finansijska policija zaplenila je više od sedam miliona božićnih ukrasa, predmeta i igračaka, tokom dve operacije na jugu i na području Rima, saopštile su tamošnje vlasti.
Zaplenjeno sedam miliona božićnih ukrasa i igračaka
Foto: Pixabay
U Rimu i Tivoliju zaplenjeno je pet miliona ukrasa koje ne odgovaraju bezbednosnim normama. Ukrasi su zaplenjeni kod dva kineska trgovca, navele su vlasti i dodale da su od prodaje mogli da zarade oko milion evra.
 
Ukrasne svetleće žice sa oznakom CE ne odgovaraju propisima bezbednosti i potencijalno su opasne jer mogu da uzrokuju kratki električni spoj ili požar.
 
U drugoj operaciji kod Barija zaplenjena je božićna dekoracija u 22 radnje koje prodaju na veliko i malo.
 
U toj akciji je zaplenjeno oko dva miliona svetlećih ukrasa, 10.000 igračaka i 110.000 drugih ukrasa. Policija je takođe zaplenila i oko 75 kilograma pirotehničkih sredstava u jednoj kineskoj radnji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet