Moskva prvi put od 1886. godine bez snega

Moskovljani su po prvi put u zadnje 133 godine ostali bez uobičajenog snega u ovo doba godine.
Stanovnici Moskve pitaju se gde je nestala zima, prenose ruski mediji.
 
Decembarska temperatura u Moskvi je šest stepeni u plusu, u vreme kada prosečna temperatura iznosi minus 6,2 stepena Celzijusa. U ovo doba godine ulice su obično pokrivene snežnim pokrivačem, a led visi sa krovova zgrada.
 
Poslednji put Moskva je bila bez snega i minusa 1886. godine, navodi Elena Vosoljuk iz Meteorološkog zavoda.
 
Neuobičajeno visoke temperature stigle su s atmosferskim frontom sa Atlantika. Za Novu godinu očekuje se kiša, a ne sneg, najavljuju meteorolozi.
 
Visoka temperatura nije iznenadila samo ljude. U botaničkom vrtu Moskovskog univerziteta visibabe i rododendroni zamenili su meko i toplo tlo za rano proleće. Toplo vreme prevarilo je biljke koje misle da je već došlo proleće pa cvetaju.
  • Аладир

    19.12.2019 12:02
    +8
    Топлота надире у хладну Русију, у просеку +8 степени посвуда. То је довело до пораста рода житарица, и воћа и поврћа. Разлог?
    Свакако није "мантра о порасту ЦО2, него промена тока Голфске струје, пањатно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet