VIDEO: Širom Evrope uhapšeno 330 članova mafijaške organizacije Ndrangeta

Italijanska policija saopštila je da je 330 ljudi, od kojih deo u Švajcarskoj, Nemačkoj i Bugarskoj, uhapšeno u velikoj operaciji protiv mafijaške organizacije Ndrangeta.
Veruje se da je Ndrageta, koja potiče sa Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organizovanog kriminala u svetu i vodeći krijumčar kokaina u Evropi.
 
Oko 260 ljudi odvedeno je u zatvor, a 70 je stavljeno u kućni pritvor, saopštila je danas italijanska policija. Osumnjičeni su suočeni s optužbama za mafijaško udruživanje, ubistva, iznude, trgovinu drogom, pranje novca, korupciju i prevaru.
 
Policijska operacija bila je usmerena protiv više grupa u kalabrijskoj pokrajini Vibo Valentia i otkrila je njihove veze s lokalnim preduzetnicima, državnim službenicima, političarima i policijskim zvaničnicima.
 
U sklopu operacije, u koju je bilo uključeno više od 25.000 karabinjera, osumnjičenima je zaplenjena imovina u vrednosti 15 miliona evra.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet