Pola Venecije ponovo pod vodom

U Veneciji je plima dostigla 139 centimetara, a oko polovine grada je pod vodom.
Veneciju je pogodio novi talas poplava, samo nekoliko nedelja pošto je taj istorijski grad u Italiji zbog visokog nivoa vode pretrpeo ogromnu materijalnu štetu.
 
Potencijalno kritična plima od 159 centimetara bila je predviđena za ponedeljak, ali ju je sprečio vetar sa Jadrana.
 
Nivo od 100 do 120 centimetra iznad nivoa mora česta je pojava u gradu, ali svaka voda preko te granice predstavlja rizik za grad. Sredinom novembra nivo vode je dostigao 1,87 metara, što je najviše u poslednjih pola veka.
 
Gradonačelnik Venecije je rekao da su oštećene kuće, prodavnice i istorijski spomenici i da se šteta procenjuje na oko milijardu evra.
  • Mačkica

    25.12.2019 08:17
    @Mrkokrko
    Bogati čoveče šta ti napisa na temu poplave u Veneciji?!
  • Mrkokrko

    24.12.2019 17:26
    @Joška, drug od Boška

    Tačno, potpuno se slažem. To je posledica pedesetogodišnjeg ispiranja mozga partizanskim legendama. Po tadašnjoj dogmi sve pre 2. svetskog rata je bilo loše i zlo, a onda je došao Drug Tito sa Partijom na čelu i izgradio SFRJ. Dizali su se spomenici, igrala kolca, nosile štafete i celokupna zemlja je bila u tom partizansko-avnojevskom marketingu. Kada je to prestalo da važi devedesetih, Sloba je pokupio preostale socijalističke vernike, učlanio ih u SPS i istovremeno ih opljačkao preko Jezde i Dafine, a njihove sinove poslao u bratoubilački rat. Ko je to preživeo, taj se danas zaglupljuje Farmom i Parovima a u pauzama između pljuvanja i jebanja ga dodatno bombarduju pričama o zvezdanim uspesima domaće privrede. Tu negde između se provlači saznanje da smo sirotinja, uboga i neuka, koja kupuje nemačke polovnjake... Od kulture, spomenika, istorije, muzeja, nije ostalo ništa. Partizanski spomenici, kakvi su da su, propadaju i ruše se, a novih nema. Dakle deco, svi u Veneciju!
  • macak

    24.12.2019 14:59
    E super, sad ce nasi da im daju jos 10 miliona evra. Mozda da se preselimo u Veneciju pa da imamo neke koristi od drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet