Petnaest godina zatvora jednom od optuženih za ubistvo novinara u Bratislavi

Slovački sud izrekao je 15-ogodišnju kaznu zatvora Zoltanu Andruskom, optuženom za omogućavanje ubistva istraživačkog novinara Jana Kucijaka 2018, po sporazumu o priznanju krivice, izjavila je portparolka suda.
Petnaest godina zatvora jednom od optuženih za ubistvo novinara u Bratislavi
Foto: Pixabay
Andrusko (42) je jedan od pet optuženih i jedini koji je priznao krivicu, tražeći da bude svedok.
 
Suđenje preostaloj četvorici, uključujući preduzetnika Marjana Kocnera, o kome je Kucijak izveštavao vezano za slučajeve prevara u koje su umešani politički povezani biznismeni, počelo je 19. decembra i biće nastavljeno u januaru.
 
Andrusko je dogovorio 10-godišnju kaznu sa tužiocima, ali je sud danas odbacio taj dogovor i predložio dužu kaznu zatvora, koju je optuženi prihvatio.
 
Prema tužiocima, Kocner je taj koji je naredio Kucijakovo ubistvo. On i njegovi saučesnici, koji su se svi izjasnili da nisu krivi, suočavaju se sa doživotnom kaznom ako budu osuđeni.
 
Jan Kucijak i njegova verenica ubijeni su u svojoj kući nedaleko od Bratislave februara 2018. godine. Ubistvo je podstaklo masovne demonstracije protiv korupcije, koje su prisilile tadašnjeg premijera Roberta Fica da podnese ostavku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet