Otkriven ptičji grip u Poljskoj, moglo bi da nastrada 40.000 ptica

Ptičji grip je otkriven u istočnoj Poljskoj kod ćurki, saopštile su vlasti, a lokalni mediji su preneli da bi zbog toga moglo da bude ubijeno 40.000 ptica.
Otkriven ptičji grip u Poljskoj, moglo bi da nastrada 40.000 ptica
Foto: Pixabay
Poljska, najveći evropski proizvođač živine prema podacima Eurostata, nije imala zabeleženu epidemiju ptičjeg gripa od 2017. godine, javio je sinoć Rojters.
 
Predsednik poljskog udruženja proizvođača živine rekao je da bi tri farme mogle da budu pogođene epidemijom, pri čemu bi bilo ugroženo 350.000 ptica.
 
Održani su sastanci kriznih štabova, a na snimcima privatne tv stanice Polsat prikazano je kako policijski automobili blokiraju lokalne puteve.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet