Zaposleni u Vladi Republike Srpske strahuju da su njihovi ćevapi i bureci ozračeni

Službenici ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske pokrenuli su peticiju za oslobađanje od pregledanja hrane na ulazu u zgradu Vlade, jer se boje štetnih zračenja iz rendgen aparata.
Zaposleni u Vladi Republike Srpske strahuju da su njihovi ćevapi i bureci ozračeni
Foto: 021.rs
Oni su izrazili bojazan da njihove bureke, ćevape, sendviče i sličnu hranu koju kupuju na pauzi rendgen aparati na ulazu u zgradu Vlade ozrače do te mere da bi to moglo da utiče i na njihovo zdravlje, piše portal 6yka.com.
 
Kako su napisali u svom zahtevu i peticiji koju su potpisali radnici ministarstva trgovine i turizma, na ovaj potez su se odlučili jer "x zraci koje isijavaju rendgen aparati prilikom kontrole negativno utiču na svojstvo hrane i pića, a time i na zdravlje ljudi".
 
Cela priča je pokrenuta pre nešto manje od mesec dana, kada su na ulazu u zgradu Vlade počele da se primenjuju strože kontrole, jer je tokom interne istrage utvrđeno da obezbeđenje nije do sada radilo svoj posao u skladu sa propisanim odredbama. Kako saznaje portal 6uka.com, nedavno je prekontrolisana procedura pri ulasku u zgradu Vlade prilikom čega su interni istražioci bez problema uneli oružje u sam objekat. Nakon toga, kontrole su pooštrene, a samim  tim svi radnici su prinuđeni da svoju hranu provuku kroz rendgen aparat.
 
Zbog "pobune" radnika ministarstva trgovine i turizma čiji bureci i ćevapi su, kako navode, ozračeni, reagovali su i u MUP-u Republike Srpske, što pokazuje dopis koji je u posedu ovog portala, a koji je prethodno prosleđen Predsedniku RS, Narodnoj skupštini i Vladi.
 
Naime, iz MUP-a je zatraženo od JZU Institut za javno zdravstvo mišljenje o štetnosti zračenja rendgen aparata kojima se vrši pregled na objektima koji se posebno obezbeđuju. U odgovoru iz Instituta su naveli da prilikom pregleda hrane, vode ili lekova nema kratkoročnih ili dugoročnih efekata na njihovo svojstvo, odnosno da to ne može štetno uticati na zdravlje ljudi. 
  • Slavija

    08.01.2020 19:08
    Pa nek naručuju i plaćaju o svom trošku, a ne 10 ćevapa i sve od priloga za smešne pare... ahahaha
  • BulevarEvrope

    08.01.2020 17:00
    hmm mozda bi dobro bilo i da se uradi i SPECT miokarda tih bureka i cevapa !?
  • Majina

    08.01.2020 16:59
    Paranoja
    Neka dovedu botove da probaju pre njih...paranoicni nesretnici...fuj...kupite burek i ne morate zderati u restoranu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet