Zbog novog virusa kontrola putnika koji iz Kine stižu u SAD

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da će pregledati putnike koji avionom stižu iz centralne Kine gde se pojavio novi virus od kojeg su dve osobe umrle i nekoliko desetina inficirano.
Zbog novog virusa kontrola putnika koji iz Kine stižu u SAD
Foto: Pixabay (ilustracija)
Centar je naveo da će putnicima meriti temperaturu i pitati da li imaju simptome bolesti.
 
Lekarska kontrola će se sprovoditi na tri aerodroma u Njujorku (JFK), San Francisku i Los Andjelesu. Na te aerodrome sleće najviše aviona iz Vuhana u centralnoj Kini gde se pojavila bolest slična upali pluća.
 
Procenjuje se da će narednih nedelja biti pregledano oko 5.000 putnika na ta tri aerodroma.
 
U Vuhanu je do sada kod 41 osobe postavljena dijagnoza novog koronavirusa koji pripada istoj grupi kao SARS (teški akutni respiratorni sindrom) i MERS (bliskoistočni respiratorni sindrom).
 
U epidemiji SARS-a 2003. godine u Kini i drugim azijskim zemljama umrlo je nekoliko stotina ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.