Državljanin Srbije pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu

Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je nepravosnažnom presudom u Hrvatskoj osuđen na četiri godine zatvora i bio je pritvoren u zagrebačkom Remetinecu, pobegao je iz bolnice "Sestara milosrdnica", piše Jutarnji list.
Državljanin Srbije pobegao iz zatvorske bolnice u Zagrebu
Foto: 021
Đorđević je juče iskoristio priliku dok je bio u toaletu i napustio bolnicu, gde je bio smešten radi lečenja.
 
Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je Đorđević pobegao juče oko 11:15 časova.
 
Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.
 
Đorđević je nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Opštinskog suda u Novom Zagrebu. Presuda je doneta krajem oktobra na osnovu toga što je Đorđević priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora, a 21. novembra je na tu presudu uložio žalbu.
 
Osim toga, kako se navodi, protiv Đorđevića se vode još postupci pred Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.
 
Navodi se da je Đorđević državljanin Srbije, gde ima prebivalište, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku i da postoji opasnost da ako bi bio pušten na slobodu, mogao bi da postane nedostupan hrvatskom pravosuđu. Postoji verovatnoća da je Đorđević možda već napustio Hrvatsku.
 
O njegovom begu odmah su obavešteni i svi granični prelazi, a daljom istragom ustanoviće se da li je taj beg bio planiran, da li je imao pomagača ili više njih, kao i da li je napustio Hrvatsku.
 
Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bega pritvorenika i eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim pritvorenikom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.