Nađene dve bombe iz Drugog svetskog rata u Kelnu i Berlinu

Jedna bomba iz Drugog svetskog rata deaktivirana je danas u centru Kelna posle evakuacije građana, dok je druga bomba iz istog perioda pronađena u centru Berlina.
 Nađene dve bombe iz Drugog svetskog rata u Kelnu i Berlinu
Foto: Pixabay (ilustracija)
U Kelnu američka bomba teška 500 kilograma pronađena je sinoć na gradilištu na desnoj obali Rajne blizu centralne železničke stanice i deaktivirana je danas oko podne, saopštile su gradske vlasti. Vlasti su dodale da oko 10.000 evakuisanih uoči operacije demontiranja bombe mogu da se vrate u svoje zgrade. Opera, više kancelarija i studio privatne televizije RTL evakuisani su tokom prepodneva.
 
Bomba je pronađena blizu vrlo frekventnog železničkog mosta Hohencolern koji vodi do katedrale i centralne stanice. Most je bio zatvoren dok je demontirana bomba i sada je ponovo otvoren, saopštila je nemačka železnica preko Tvitera. Stanica Mese i vazdušni prostor takođe su ponovo otvoreni, kao i rečni saobraćaj.
 
Istovremeno, berlinska policija je objavila da je otkrivena neeksplodirana bomba nedaleko od gradske kuće u centru. Bomba teška 250 kilograma pronađena je tokom građevinskih radova i treba da bude demontirana kasnije danas, dodala je policija.
 
U Nemačkoj se često pronalaze bombe iz Drugog svetskog rata, a poslednji put to je bilo 12. januara u Dortmundu. Tada je iz predostrožnosti uoči demontiranja evakuisano 14.000 ljudi. U 2017. godini 65.000 ljudi je evakuisano tokom najveće operacije ovog tipa od 1945. kada je otkrivena ogromna britanska bomba od 1,4 tone u Frankfurtu. U septembru prošle godine bomba od 250 kilograma demontirana je u Hanoveru.
  • Hmmmm

    22.01.2020 07:18
    Pa da
    Pa valjda Vas i mene, čim smo došli tu, da pročitamo ovo ... :)
  • ??

    22.01.2020 06:24
    Koga uopste interesuje ova vest??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.