Počelo suđenje u procesu opoziva Donalda Trampa u Senatu

U američkom Senatu počelo je suđenje u procesu opoziva predsednika SAD Donalda Trampa, što je treći slučaj u američkoj istoriji da se predsednik države suočava sa mogućim razrešenjem.
Sto senatora se našlo u sedištu Kongresa u Vašingtonu pod predsedništvom šefa Vrhovnog suda Džona Robertsa. Ali pre početka rasprave o optužbama za zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa, usvojenim u decembru u donjem domu Kongresa, oni su raspravljali o pravilima igre.
 
Prva obaveza Senata, koji predvode republikanci je izjašnjavanje o vremenskom okviru čitavog procesa, koje je predložio Mič Mekonel, lider većinskih republikanaca u Senatu. Po rezoluciji koju je predložio Mekonel - predstavnici demokrata, koji u procesu opoziva obavljaju funkciju tužilaca kao i pravni tim predsednika Donalda Trampa, imaju po dvadeset četiri sata u naredna dva dana da predstave svoje viđenje slučaja, prenosi Glas Amerike. 
 
Mekonel je kasnije malo ublažio vremenska ograničenja, pošto su se pobunili pored demokratskih i neki republikanski senatori. On, međutim ne krije da želi da se brzo dođe do oslobađanja Trampa optužbi, idealno u roku od dve nedelje, navodi Frans pres.
 
Adam Šif, demokrata koji je zadužen za optužbu rekao je da republikanci organizuju namešten proces u Senatu, dok republikanci ocenjuju da su demokrate sprovele nameštenu istragu u Predstavničkom domu. U trenutku početka rasprave o opozivu u Senatu američki predsednik nalazi se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.