VIDEO: Ogromni talasi i pena prekrili španske gradove

Ogromni, penušavi talasi zapljusnuli su ulice mnogih gradova u Španiji, gde besni zimska oluja "Glorija" koja je do sada odnela šest života.
Na društvenim mrežama postavljeni su brojni video snimci na kojima se vidi kako se talasi nadvijaju iznad kuća i spuštaju se na ulice kao pljusak. Na jednom od snimaka zabeležen je trenutak kada voda plavi pristanište kala Rathada na Majorki.
 
 
Slična situacija je i na drugim balearskim ostrvima, kao i u Kataloniji.
 
U većem delu Španije 200.000 ljudi je ostalo bez struje, škole su zatvorene, a putevi blokirani zbog snega.
 
 
Veliki talasi i snažni vetrovi koji su pogodili primorske gradove oštetili su mnoge prodavnice i restorane. Desetine puteva neprohodne su zbog snega, uključujući autoput A7 između Figeresa na severoistoku i francuske granice.
  • SMile

    23.01.2020 17:43
    Sve je to
    JBG, putare u Španiji iznenadioo januarski sneg!
    Alo Bosanci-Kanadjani, dajte grtal'cu u Špan'Ju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.