Britanska kraljica odobrila zakon o Bregzitu

Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je danas zakon o Bregzitu, osam dana pre zvaničnog istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), saopštila je tamošnja vlada.
Britanska kraljica odobrila zakon o Bregzitu
Foto: Pixabay
"Njeno Veličanstvo je dalo kraljevsko odobrenje za tekst kojim se regulišu uslovi raskida posle 47 godina burnog braka sa EU", naveo je na Tviteru britanski ministar zadužen za Bregzit Stiv Barkli i dodao da je tim zakonom Velikoj Britaniji omogućeno da 31. januara napusti EU.
 
Sporazum o povlačenju treba 29. januara da još ratifikuje Evropski parlament kako bi Velika Britanija postala prva zemlja koja napušta Uniju, tačno 31. januara u ponoć.
 
"Ponekad nam se činilo da nikada nećemo doći do cilja, ali jesmo", rekao je britanski premijer Boris Džonson i dodao da se sada mogu zaboraviti "nesuglasice i podele poslednje tri godine (pregovora) i da se zemlja okrene ka uspostavljanju vedre i uzbudljive budućnosti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet