Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv oficira vojske bosanskih Srba

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv bivšeg oficira vojske bosanskih Srba Mileta Ujića kojeg tereti za ratne zločine počinjene na području istočne Bosne 1992. i 1993. godine.
 Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv oficira vojske bosanskih Srba
Foto: Pixabay
Ujić (69) je u ratu bio zamenik komandanta Rogatičke brigade vojske Vojske RS koja je učestvovala u kampanji masovnog progona nesrpskog stanovništva iz istočne Bosne.
 
Pripadnici te jedinice pod komandom Ujića napali su selo Kozadre nastanjeno Bošnjacima. Selo su najpre napali artiljerijom, pri čemu je ranjeno najmanje dvadeset stanovnika među kojima je bilo i žena i dece, a potom je usledio napad pešadije.
 
Prilikom osvajanja sela zarobljeno je osam muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su ubijeni. Sve kuće u selu su nakon pljačke spaljene. Tela ubijenih zarobljenika pronađena su tek nakon rata. Iz Tužilaštva su najavili da će Ujićevu odgovornost za ovaj zločin dokazati iskazima 60 neposrednih svedoka i veštaka, prenose mediji u Sarajevu.
  • Rain from heaven

    24.01.2020 09:17
    A kad mi dižemo optužnice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.