Više od 97.000 galona crnog vina iscurilo u reku u Kaliforniji

Više od 97.000 galona crnog vina iscurilo je iz velikih bačvi iz jedne vinarije i završilo u reci koja se uliva u Pacifički okean severno od zaliva u San Francisku.
Više od 97.000 galona crnog vina iscurilo u reku u Kaliforniji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reč je o količini crnog vina kojom bi moglo da se napuni osam velikih cisterni, navodi stanica KTLA, koja posluje u sastavu CNN.
 
Nema izveštaja o pomoru ribe, ali kiselost vina će verovatno ubiti insekte kojima se ribe hrane, kaže izvršni direktor preduzeća za očuvanje reke Don Mekenhil.
 
Iz vinarije je za CNN rečeno da sprovode unutrašnju istragu i sarađuju sa nadležnim organima. "Duboko smo zabirnuti i činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vodne puteve", rekao je portparol.
  • Dejan

    24.01.2020 20:48
    Cccc
    Vagon je seljacka mera za tezinu i iznosi 10 tona. Vino se meri na litre ( negde u srbiju u kilo). 1 Galon je ,3,785 lit. Sve u svemu kad se preracuna isteklo je 360 kubika vina u reku i ocean ! NS kao grad ispusti svake sekunde 2 kubna metra fekalija u Dunav. To je 3 minuta ekvivalentno sa vinom !!!!
  • Boki

    24.01.2020 17:56
    Kako je lepo biti novinar
    Ne postoji crno vino. Postoji crveno...!
  • Ns 49

    24.01.2020 17:36
    Njihovo vino je odlično. Koliko bi se nas moglo napiti od toga voleo bih da znam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet