Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj

Broj žrtava snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio istok Turske porastao je na 22, dok je više od hiljadu osoba povređeno, saopštili su zvaničnici.
Zemljotres je bio jačine 6,9 stepeni, a osetio se i u susednim zemljama, Siriji, Libanu i Iranu.
 
Prema podacima turske agencije za vanredne situacije, 16 osoba poginulo je u Elazigu, a četiri u susednoj provinciji Malatija.
 
Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da spasioci tragaju za 30 ljudi za koje se veruje da su pod ruševinama.
 
Epicentar zemljotresa koji je izazvao i materijalnu štetu zabeležen je na dubini od 10 kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prestonice Ankare, saopštio je Evro-mediteranski seizmološki centar (EMSC).
 
Rojters navodi da je zemljotres pogodio zabačenu i relativno retko naseljenu oblast, tako da će turskim vlastima biti potrebno nešto više vremena da procene tačnu štetu koju je načinio.
 
Na video snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama može se videti da su u nekim delovima Elaziga urušene zgrade. Na snimcima sigurnosnih kamera mogu se videti građani koji panično napuštaju svoje domove usled zemljotresa. #elazig selon le ministère des affaires intérieures il y aurait des victimes#Turquie https://t.co/jZ1gKWkWi6

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.