Spaseno dete ispod ruševina zemljotresa u Turskoj

Spasilačke ekipe su u mestu Maden u Elazigu, u Turskoj, iz ruševina koje je prouzrokovao zemljotres izvukle povređeno dete.
Spaseno dete ispod ruševina zemljotresa u Turskoj
Foto: FoNet
U akciji je učestvovao veliki broj pripadnika spasilačkih ekipa, prenose turski mediji. Osim ovog slučaja, ispod ruševina su nakon 14 sati spašene još dve osobe.
 
Prema podacima Direkcije za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD), u zemljotresu je poginula 21 osoba, od kojih 17 u Elazigu i četiri u gradu Malatji, dok ih je povređeno 1.030 - u Elazigu 654, Malatji 226, Šanliurfi 50, Kahramanmarasu 37, Dijarbakiru 32, Adijamanu 25 i Batmanu 6.
 
U saopštenju AFAD-a navodi se da je nakon prvog zemljotresa na tom području zabeleženo još 12 zemljotresa iznad četiri stepena te 274 manja potresa. U gradu Elazigu i dalje traje akcija spašavanja ispod ruševina tri zgrade. U akcijama spašavanja učestvuju ukupno 1.167 spasilaca i 235 vozila.
 
Epicentar potresa registrovan je u 20:55 sati po lokalnom vremenu, u mestu Sivridže, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet