Kobi Brajant i njegova ćerka poginuli u padu helikoptera

Legendarni košarkaš Los Anđeles lejkersa Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, a u istoj nesreći stradala je i njegova 13-ogodišnja ćerka Džijana Marija.
Osmoro putnika i pilot su stradali u padu letelice u nedelju ujutru po lokalnom vremenu. U inicijalnim izveštajima je navođeno da je petoro osoba bilo u helikopteru, da bi zatim iz policije saopšteno da je u padu letelice stradalo devetoro. Potvrđeno je da su živote izgubili Kobi Brajant, njegova 13-ogodišnja ćerka Džijana, trener bejzbola Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, te košarkaški trener Kristina Moser.
 
 
Foto: Rojters
 
Kobi je sa Džijanom bio na putu ka "Mamba akademiji" na košarkaški trening.
 
Džijanine sestre Natalija, Bjanka i Kapri, kao i supruga Vanesa, nisu bile u helikopteru.
 
 
Helikopter u kom se nalazilo devet osoba, uključujući Kobija Brajanta i njegovu ćerku, leteo je uprkos velikoj magli uoči pada u kalifornijskom mestu Kalabasas. Mediji su preneli da su u nedelju zbog loših vremenskih prilika bile prizemljene čak i letelice policije Los Anđelesa, zadužene za nadzor grada iz vazduha.
 
Podaci iz kontrole leta sa aerodroma Burbank pokazuju da je pilot helikoptera kontaktirao sa dispečerima nešto pre deset sati po lokalnom vremenu. Dodaje se i da se helikopter u 9:40 časova okrenuo ka jugu, prema brdovitom predelu i pao je pet minuta kasnije.
 
O padu letelice policiju je obavestila grupa biciklista koja je primetila dim.
 
Podaci sa servisa za praćenje letova ukazuju da je helikopter naišao na probleme tokom leta iznad Zoološkog vrta u Los Anđelesu i da je potom kružio na niskoj visini, dok su se vremenske prilike pogoršavale.
 
 
Kobi Brajan je često putovao helikopterom, još od kada je kao zvezda Los Anđeles lejkersa tako putovao na utakmice iz Orindž Kauntija, gde je živeo.
 
Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.
 
Draftovao ga je Šarlot, ali je čitavu karijeru proveo u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24 koje je Brajant nosio.
 
Kobi je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na "Ol-star" utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.
 
Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. 
  • Milan

    29.01.2020 13:52
    totalno sam deprimiran zbog ove tragedije .
    RIP
  • velja

    28.01.2020 08:50
    Ogromna tragedija .
    RIP .
  • Ostoja

    27.01.2020 13:22
    Ostoja
    Zaomi je svakog coveka koi pogine ili umre od neke bolesti. Mislim da previse dajete na znacaju samo sto je poznata licnost bio. A koliko je danas dece preminulo,pa nasih najblizih itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.