VIDEO: Kinez proteran iz Hrvatske zbog pevanja ustaških pesama

Tromesečni progon iz Hrvatske i pokretanje prekršajnog postupka kazna je za Kineza iz Hrvatske Sea Jata Lunga, zbog pevanja ustaških pesama, piše Slobodna Dalmacija.
List piše da je ovaj 44-orogodišni Kinez, koji voli i da se predstavlja kao ustaša, juče popodne u kafiću na benzinskoj stanici u Grubinama, opština Podbablje, tokom rukometne utakmice na Evropskom prvenstvu između Hrvatske i Španije pevao ustaške pesme, a uhapšen je danas kada je objavljen snimak toga.
 
Nakon saslušanja je priveden u Prekršajni sud u Imotskom.
 
Protiv njega je podnet optužni predlog zbog narušavanja javnog reda i mira i priveden je po skraćenom postupku na sud.
 
"Radilo se o pesmama s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost", rekla je za Slobodnu Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.
 
  • Aleksandar

    28.01.2020 02:22
    Bolest ne bira!
  • Bojan

    28.01.2020 00:29
    Oči boje duge
    "Куп је битан27.01.2020 • 22:36
    Па ово је српска песма "Ој војводо Синђелићу" са измењеним текстом и тамбурашком пратњом. :):):):):):)"

    Pesma koja je nakaradno prepevana je "Marširala kralja Petra garda". Bila je veliki hit devedesetih u Hrvatskoj. Uz "Bojnu Čavoglave"...koja je btw prepev partizanske pesme....i "Mi smo garda Hrvatska", koja je jednostavno besmislena i mislim da ne potiče ni od čega.
    Uvek je bilo tih prepeva. U tradicionalne pesme se ubacivao Maršal koji pobeđuje fašističku bandu i slično.
    A bilo je onih koje su da kažemo zajedničke, ali je svako imao svoju verziju, tipa "zovi samo zovi, svi će sokolovi", koja je ustvari pesma nastala u sokolskim društvima, a njih je bilo od Čehoslovačke do...solidno južnije.
    Što se ove pesme konkretno tiče, u skladu je sa vremenom u kojem je nastala.
  • Tamo daleko

    27.01.2020 23:16
    Куп је битан@, za vojvode i ustase ne znam, ali za Tamo daleko znam. To je pjesma Dalmatinaca koji su krajem 19' vijeka trbuhom za kruhom naselili dijelove Juzne Amerike, prije svega Cile i Argentinu, odnosno njihove najjuznije dijelove Patagonije i Ognjene zemlje. To su od njih preuzeli neki Srbi koji su je prepjevali u svoju verziju gdje vojnik s Krfa ili vec odakle cezne za svojim domom. Lp.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.