Pobeglo 500 talibanskih zatvorenika

Skoro 500 talibanskih zatvorenika pobeglo je protekle noći iz zatvora u Avganistanu, pošto su pobunjenici prokopali podzemni tunel i omogućili im bekstvo.
Skoro 500 talibanskih zatvorenika pobeglo je protekle noći iz zatvora u Avganistanu, pošto su pobunjenici prokopali podzemni tunel i omogućili im bekstvo.

"Tunel, dug nekoliko stotina metara, prokopan je južno od zatvora do unutrašnjosti zatvora i pobeglo je 476 političkih zatvorenika", izjavio je direktor te ustanove Gulam Dastagir Majar. Portparol talibana Jusuf Ahmadi izjavio je da iza ove akcije stoje talibani, prenele su agencije.
Prema njegovim rečima, iz zatvora je u roku od nekoliko sati pobegao 541 zatvorenik, od kojih 196 komandanata.

Ahmadi je naveo da je kopanje tunela, dužine 360 metara, trajalo pet meseci i dodao da bekstvo nije bilo praćeno nasiljem. Iz kancelarije guvernera Kandahara saopšteno je da je uhvaćen "veći broj" odbeglih zatvorenika i da se traga za ostalima.

To je drugo masovno bekstvo iz avganistanskog zatvora u poslednje tri godine. Godine 2008, oko 1.000 zatvorenika, među kojima i talibana, pobeglo je kada su ektremisti kamionom-bombom probili kapiju zatvora. Kandaharje uporište talibanskog pokreta i u tom području su vođene neke od najžešćih borbi od početka rata u Avganistanu 2001.
  • game over

    25.04.2011 09:27
    play again?
    Hahaha, mrzim Talibane i sl. verske fanatike, ali me je nasmejalo kako su i od Amera napravili budale. Sada je red da se i oni povuku iz Avganistana kao što su to onomad uradili i Rusi. Pobeglo im 200 komandanata, ej! Resetovali 10 godina rata na nula.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet