Hrvatska: Uhapšeni vlasnici staračkog doma u kojem je izgorelo šestoro ljudi

Vlasnici staračkog doma u Zagorju, gde je pre skoro mesec dana u požaru poginulo šest osoba, danas su uhapšeni, javljaju hrvatski portali.
Policija je portalu "Zagorje" potvrdila da su uhapšene dve osobe od 48 i 51 godinu zbog sumnje da su počinile teško krivično delo protiv opšte bezbednosti.
 
Požar u Domu za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza" u Andraševcu, na severozapadu Hrvatske, izbio je 11. januara. Poginulo je pet žena i jedan muškarac. Svih šestoro su bili nepokretni, a i bili su sami bez nadzora u objektu izgrađenom od drveta. Hrvatski mediji su tada izveštavali da je požar izbio u prerađenom seniku.
 
Vlasnica je, kako su navodili, odlučila da ga preuredi kako bi postao deo doma za starije i nemoćne.
 
Inspekcijskim nadzorom doma utvrđene su brojne nepravilnosti, zbog čega je protiv poslodavaca podneta krivična prijava Državnom tužilaštvu i optužni predlog prekršajnom sudu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet