VIDEO: Povećan broj zaraženih koronavirusom na brodu na kojem su i državljani Srbije

Broj prijavljenih slučajeva zaraze koronavirusom na brodu koji je u karantinu u moru blizu Japana udvostručio se i popeo na 20, objavili su japanski mediji pozivajući se na zdravstvene vlasti.
Na njemu, kako je potvrdilo Ministarstvo inostranih poslova Srbije, boravi i 14 naših državljana.
 
Desetak putnika kruzera stacioniranog kod Jokohame, kod kojih je potvrđena zaraza, prebačeno je u bolnicu u prefekturi Kanagava, dok oko 3.700 putnika i članova posade ostaje u dvonedeljnom karantinu.
 
Brod "Diamond Princess" koji se u ponedeljak uveče usidrio blizu Jokohame, pristao je kako bi se snabdeo namirnicama i iskrcao bolesne putnike. Operaciju su pratile jake mere opreza, a zdravstveni radnici su dočekali pacijente u zaštitnoj odeći koja ih je pokrivala od glave do pete, sa maskom na licu i kacigom na glavi.
 
Putnici, koji su bili obavešteni da će možda morati da ostanu na brodu 14 dana čak i ako se njihov nalaz pokaže negativan, izašli su na balkon, neki su pozdravili kamere, a drugi su fotografisali. Na pitanje medija rekli su da na kruzeru vlada velika nelagoda jer su zatvoreni u svojoj kabini iz straha da ne dođu u dodir s bolesnicima.
 
Raste broj mrtvih od koronavirusa u Kini
 
Još 73 osobe umrle su od korona virusa u Kini, čime je ukupni broj žrtava dostigao cifru od 563, saopštila je danas nacionalna zdravstvena komisija te zemlje. Komisija je dodala da je prijavljeno još 3.694 novih slučajeva bolesti, pa sada broj zaraženih virusom iznosi ukupno 28.018.
 
Svetska zdravstvena organizacija negira izveštaje da su pronađeni lekovi koji predstavljaju prekretnicu u lečenju zaraženih tim virusom.
 
Ruski zvaničnici tvrde da će biti potrebno od osam do 10 meseci da se razvije vakcina protiv koronavirusa.
 
  • Ne razumem

    06.02.2020 10:49
    sta si hteo da kazes?
    Sale-NS
    06.02.2020 • 07:56
    Info
    Nigde ne pise da su svi Srbi na brodu ustvari radnici na kruzeru koji usluzuju japanske babe i dede ...

    Pa...? Jel to neki neposten posao kog treba da se stide i kakve to uostalom ima veze?
  • Orwell Vegan

    06.02.2020 10:35
    Istina
    Prestanite da jedete zivotinje, nerazumnici. Vec sada se ne zna koja je zivotinja zdrava, a koja nosilac smrti.
  • Sale-NS

    06.02.2020 07:56
    Info
    Nigde ne pise da su svi Srbi na brodu ustvari radnici na kruzeru koji usluzuju japanske babe i dede ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet