Javno streljani zbog silovanja devojčice

Streljački vod pogubio je dvojicu muškaraca na severoistoku Somalije zbog grupnog silovanja 12-godišnje devojčice.
Javno streljani zbog silovanja devojčice
Foto: Pixabay
Ajša Ilias Aden je oteta, grupno silovana i ubijena u blizini svoje kuće u regiji Puntland u februaru 2019. godine, a za silovanje je osumnjičeno deset muškaraca.
 
Ovaj slučaj izazvao je proteste širom zemlje. Od desetorice uhapšenih trojica su osuđena, a tužioci su se u slučaju oslanjali na DNK dokaze.
 
Dvojica osuđenih, Abdifatah Abdirahman Varsame i Abdišakur Mohamed Dige, pogubljena su na javnom trgu u Bosasu, javlja BBC, pozivajući se na "Garrowe Online". Treći muškarac je pošteđen iako je osuđen na smrt.
 
Otac ubijene devojčice rekao je za državnu televiziju regije Puntland kako je tražio da se odloži streljanje Abdisalama na deset dana, dok se njegov slučaj još jednom ne proceni.
 
"Ova pogubljenja će poslužiti kao jaka poruka, a somalijske devojčice će biti sigurne", rekao je.
 
Silovanja, kao i ubistva u Somaliji se često rešavaju običajnim pravom koje uključuje plaćanje u kamilama kako bi se izbegla ubistva iz osvete i zaštitio ugled porodice silovanih devojčica.
 
Kako javlja BBC, otac silovane i ubijene devojčice je rekao kako je telefonski razgovarao s muškarcima pre nego što su pogubljeni. Priznali su da su silovali i ubili njegovu ćerku i tražili su oproštaj.
 
Rekao je i kako mu je sud rekao da može da bira ko će sprovesti smrtnu kaznu, predstavnici vlasti ili njegovi ljudi. On je odabrao da pogubljenje obave njegovi predstavnici.
  • Sloba53

    15.02.2020 05:55
    Smrtna kazna je užas , ali je još veći užas koji su ti nesrećnici počinili.
  • mila

    12.02.2020 16:50
    naravno
    Podrzavam ovaj cin. Vise nece pasti na pamet nikom da to uradi.
  • Sabahudin

    12.02.2020 11:51
    Omerović
    A da su počinitelji bili članovi tamošnjeg SNS? Cvrc Milojka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.