Nagli porast broj obolelih i umrlih od virusa korona

Broj smrtnih slučajeva od posledica novog virusa korona u kineskoj provinciji Hubei naglo se povećao za 242, ali je naglo porastao i broj zaraženih - za 14.840, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici, nakon što su počeli da koriste nove metode dijagnostikovanja bolesti.
To je rekordan broj zabeleženih smrtnih slučajeva i zaraženih u jednom danu, prenosi Rojters, dodajući da je ukupan broj ljudi koji su umrli od posledica virusa korona u Kini sada povećan na 1.310, a broj zaraženih na 48.206.
 
Zdravstveni zvaničnici u toj provinciji, žarištu virusa, objavili su da od danas u bilans uključuju i ljude kojima je bolest dijagnostikovana novim metodama.
 
Provincijska zdravstvena komisija je prošle nedelje najavila da će početi da priznaje rezultate kompjuterizovane tomografije, radiološkog metoda snimanja pacijenta, kao potvrdu infekcije, što omogućava bolnicama da brže izoluju pacijente. Provincija Hubei ranije je priznavala samo rezultate testa ribonukleinske kiseline, koji pokazuje prisustvo virusa, ali je potrebno izvesno vreme da se dobiju rezultati.
 
Korišćenje skenera može brzo da pokaže infekciju pluća, pa će pacijenti moći da započnu lečenje na vreme i da se na taj način poveća i mogućnost da budu izlečeni.
 
Smenjeni zvaničnici Komunističke partije u Hubeiju i Vuhanu
 
Kineska Komunistička partija smenila je svoje najviše zvaničnike za provinciju Hubei i njen glavni grad Vuhan, epicentar epidemije, javila je agencija Sinhua.
 
U izveštaju se navodi da je mesto generalnog sekretara Komiteta partije za Hubei preuzeo gradonačelnik Šangaja Jing Jong, dok će na to mesto u Vuhanu doći Vang Žonglin.
 
To su nova u nizu otpuštanja visokih zvaničnika, nakon što su ranije ove nedelje smenjena dva zvaničnika lokalne zdravstvene komisije.
 
Državni mediji u Kini navode da se zbog grešaka u postupanju tokom epidemije novog virusa očekuje da veliki broj funkcionera bude izbačen iz Komunističke partije, nakon brojnih kritika u javnosti na račun lokalnih zvaničnika.
  • Doc

    13.02.2020 10:06
    Jasno je
    Iz ovog podatka o povećanom broju umrlih a u situaciji kada kažu da je smanjen trend porasta broja obolelih jedini logičan zaključak je da Kina nije dala realnu cifru obolelih odnosno da ju je umanjila.Izgleda da i u Kini ima našeg "virusa" poštenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet