SAD ukida vize Hrvatskoj do kraja godine

Sjedinjene Američke Države trebalo bi do kraja godine da ukinu vize državljanima Hrvatske, a dve zemlje potpisaće sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Minhenu hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.
SAD ukida vize Hrvatskoj do kraja godine
Foto: 021.rs
Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU kojima SAD još nisu ukinule vize. Poljska je iz viznog režima isključena krajem prošle godine.
 
"Sve smo ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih privrednika", rekao je novinarima Grlić Radman.
 
On se s Pompeom sastao uoči početka bezbednosne konferencije u Minhenu, vodećeg svetskog foruma za raspravu o međunarodnoj bezbednosnoj politici.
  • Rip Kirbi

    21.02.2020 10:39
    Pa I kod nas mogu bez vize.
  • PetarPP

    18.02.2020 09:30
    Koliko znam USA su bile obavezne da ukilnu vize svim zemljama EU godinama ranije.
    Prolongiranje je bilo da bi svi Hrvati i Bugari željni migracije otišli u druge zemlje EU odnosno da ih po ukidanju viza što manje ode u USA.
  • pers

    17.02.2020 15:19
    usa
    sad ce i ono malo ljudi da emigrira za usa,,,,pa ko ce ostati u lepoj nasoj....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.