Kina planira onlajn nastavu za 200 miliona učenika

Kinesko ministarstvo obrazovanja preporučilo je školama da nastavu organizuju na daljinu zbog straha od širenja virusa korona.
Drugo polugodište je u celoj Kini odloženo zbog epidemije, a onlajn nastava je preporučena za oko 200 miliona učenika.
 
Prema pisanju lista "Global Times", nastavnici su, posle izbijanja epidemije počeli da testiraju nastavu preko interneta. Ministarstvo obrazovanja savetovalo je škole da nastave tako da rade.
 
Dok vlada poziva javnost da "ostane u kućama i ne izlazi bez preke potrebe", kako bi se sprečilo širenje epidemije, nastavnici u kućama ili u školama, u kojima rade, snimaju videozapise časova i to šalju preko mobilnih telefona, koje onda gledaju učenici kod svojih kuća.
 
Iako škole još nisu otvorene, učenici preko aplikacije mogu da pitaju nastavnike o predmetima koje prate.
 
Ako se usvoji predlog ministarstva, ovo će biti najveće odvijanje nastave na daljinu u svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.