Prisilna hospitalizacija Ruskinje koja je pobegla iz karantina

Sud u Sankt Peterburgu naredio je danas prisilnu hospitalizaciju ruske državljanke koja je pobegla iz izolacije.
Ženi je izolacija bila određena nakon boravka u Kini, u jeku epidemije virusa korona.
 
Lokalna televizija prenela je snimke Ale Iline koju sudski izvršitelji prate do ambulantnih kola nedaleko od suda.
 
Ova 33-godišnja Ruskinja bila je hospitalizovana 4. februara u Sankt Peterburgu pošto se žalila na bol u grlu po povratku sa odmora u Kini. Trećeg dana izolacije, ona je obila elektronsku bravu na vratima bolničke sobe u kojoj je boravila, a detalje svog bekstva objavila je na Instagramu.
 
Uprava bolnice podnela je tužbu protiv nje, zahtevajući da prisilno bude vraćena u izolaciju.
 
U Rusiji je dvoje obolelih od novog virusa prošle nedelje pušteno iz bolnice i od tada nisu prijavljeni novi slučajevi zaraze. Jedan od dvoje obolelih je kineski državljanin.
 
Ruske vlasti su preduzele drastične mere prevencije kako bi sprečile širenje virusa od kojeg je do danas u svetu umrlo više od 1.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.