Rusija u četvrtak zatvara granice za Kineze zbog epidemije

Ruske vlasti su danas saopštile da će od četvrtka državljanima Kine biti zabranjen ulazak u Rusiju, što je nova drastična mera u borbi protiv širenja epidemije novog koronvirusa koji izaziva upalu pluća.
"Ulazak kineskih državljana preko granica Rusije biće obustavljen počev od 20. februara za radna i privatna putovanja, i putovanja radi studija i turizma", izjavila je potpredsednica Vlade Rusije, zadužena za zdravstvo Tatijana Golikova.
 
Ta zvaničnica koja je na čelu grupe za borbu protiv novog soja koronavirusa "Covid-19" je rekla da je ta odluka doneta "zbog pogoršavanja epidemije u Kini i jer kineski državljani i dalje dolaze u Rusiju".
 
Mnogi Kinezi su u Rusiji kao turisti, studenati ili tamo rade. Ruski aerodromi se masovno koriste kao tranzitna tačka između Kine i Evrope. Rusija je ranije naložila zatvaranje oko 4.250 kilometara granice s Kinom, kao i obustavljanje železničkih linija i smanjenje broja letova aviona prema kineskim gradovima.
 
Po poslednjem bilansu, u Kini je novim koronavirusom inficirano više od 72.000 ljudi od kojih je skoro 1.900 umrlo. U Rusiji zvanično nema pacijenata s novim koronavirusom pošto su prošle nedelje iz bolnice otpuštena jedina dva pacijenta, državljani Kine koji su, po ruskim lekarima, imali blagu infekciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.