U Ukrajini napali ljude evakuisane iz Kine

Ukrajince koji su evakuisani iz kineskog grada Vuhana, žarišta epidemije virusa korona, dočekala je u domovini ljutita masa koja je razbijala prozore autobusa u kojima su bili, saopštila je policija.
Strahujući da će putnici doneti smrtonosni virus u zemlju, stotine ljudi - od kojih neki naoružani metalnim šipkama i kamenjem - protestovali su protiv njihovog povratka u Novim Sanžarima u centralnoj Ukrajini, pokazuju snimci objavljeni na ukrajinskoj televiziji.
 
Demonstranti su se sukobili s policijom, palili gume i bacali kamenje na konvoj autobusa koji je prevozio evakuisane u sanatorijum u Novim Sanžarima.
 
Prozori su razbijeni na najmanje dva autobusa, ali su uspeli da prevezu evakuisane.
 
Svih 45 Ukrajinaca, koji su se vratili iz Vuhana čarter letom zajedno sa 27 drugih stranih državljana u četvrtak, ostaće u karantinu naredne dve nedelje.
  • Miloš

    21.02.2020 11:03
    Fašisti bili, fašisti ostali...
  • Deki

    21.02.2020 10:16
    Kameno doba.
  • Boris

    21.02.2020 09:59
    Kad god pomisliš da smo najgori u Evropi eto Ukrajinaca da dokažu suprotno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet